Over vroeger en nu bij de canon – Meerdere auteurs

Leerzaam en mooi vormgegeven geschiedenisverhalenboek. Even echt voelen hoe het toen was.

In vijftig spannende en kleurrijke verhalen neemt dit verhalenboek je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Geen opsomming van droge feiten, maar verteld zoals alleen de meest gepassioneerde geschiedenisleraar dat kan. Spannend, smeuïg, kleurrijk, en met veel details om je echt te kunnen inleven.

Van hunebed tot Willem van Oranje, van het planetarium van Eise Eisinga tot het te korte leven van Anne Frank, en van de eerste spoorlijn tot het ontstaan van veelkleurig Nederland. Verhalen die inzicht geven in, en kleur geven aan, de Nederlandse geschiedenis. Het is volledig in kleur uitgegeven en schitterend geïllustreerd. Voor kinderen van tien jaar en ouder, maar ook voor (groot)ouders, leerkrachten en een breed publiek van volwassenen.

Meerwaarde
Het boek is niet erg goedkoop, maar wel echt een aanwinst. Zeker als je schoolgaande kinderen hebt en je eigen algemene kennis ook weer even bij wilt spijkeren. Ik had tijdens het lezen behoorlijk wat ‘o ja, dat was ook nog gebeurd’ momentjes. Ik was op school niet zo’n fan van geschiedenisles. Maar dit prachtwerk helpt om de geschiedenis wat echter en meer dichtbij te laten voelen. Dan is het meteen een stuk interessanter. Als je het hebt gezien en doorgebladerd, wil je het hebben.

Fragment (watersnoodramp)
Als ze op de trap zijn, klinkt er ineens donderend geraas: een heel ander geluid dan de storm daarvoor. ‘Snel!’ roept Jan. Waar hij bang voor was, gebeurt nu. Metershoge golven spoelen over de dijk het land in. Er klinkt glasgerinkel en het kraken van hout. Schuimend zoekt de zee haar weg….

Titel: Over vroeger en nu bij de canon
Auteurs: Martine Letterie, Janny van der Molen, Agave Kruijssen
Illustraties: Els van Egeraat
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021670775
Vanaf ongeveer tien jaar

Tot 1 februari 2013 is Over vroeger en nu te krijgen voor de introductieprijs van € 49,95

 

Lees ook:Klassieker: Over vroeger en nu. Verhalen bij de canon
Lees ook:Alle Hens!
Lees ook:Lang geleden…
Lees ook:De geschiedenis van Nederland
Lees ook:De kuren van de keizer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>