Thema bekend van de Middag van het Kinderboek

mvhk14-internationaal2-e1400442942715

Op zaterdag 13 september 2014 zal de zesde Middag van het Kinderboek plaatsvinden in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Vorige week werd het thema van de middag bekend gemaakt. Het luidt: ‘internationaal’.

Er zal speciale aandacht worden besteedt aan de rol van vertalers. Met sprekers als Andrea Kluitmann (winnaar van de VvL penning voor haar verdiensten voor het kinderboek en vertaler Nederlands-Duits), David Colmer (gelauwerd vertaler Nederland-Engels) en Agnes Vogt van het Nederlands Letterenfonds.

Voorafgaan aan de Middag worden er drie workshops gegeven en er zal o.a. een lezing worden gegeven door de Britse kinderboekenschrijver Aidan Chambers. Het programma wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Lijsten 2014 voor het beste Nederlandstalige en beste vertaalde jeugdboek in de leeftijdscategorie 12-15 jaar.

Bron en meer informatie is te vinden op de website van Ted van Lieshout

Lees ook:Schrijver zkt. lezer / lezer zkt. schrijver thema Middag van het Kinderboek 2012
Lees ook:Lezen Centraal 2010
Lees ook:Middag van het Kinderboek
Lees ook:Grote Jongerenliteratuur Prijs
Lees ook:(Mid)dag van het kinderboek 2013 – Tot het brood ons scheidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>