Leespluim januari 2013: Gewoon gek – Ingrid & Dieter Schubert

Een dikke pluim voor dit fantastische prentenboek.

31 december 2013 - De eerste Leespluim van het nieuwe jaar gaat naar Gewoon Gekvan Ingrid en Dieter Schubert. In hun prentenboek Gewoon gek (uitgegeven bij Lemniscaat) hebben Ingriden Dieter Schubert twaalf tegenstellingen bij elkaar gezocht en die op twaalf dubbelprenten in beeld gebracht. Ik heb dit prentenboek al eerder in mijn blog beschreven.

volgens de jury
“Boven naast beneden, groot naast klein, nat – met een tropische regenbui – naast droog, verstoppen naast vinden (…) om te eindigen met slapen naast wakker. Al die prenten worden bevolkt door een uiterst gevarieerd gezelschap dieren dat haar best doet om de kijklezer de tegenstellingen duidelijk te maken”, zegt de Leespluimjury.

“De meest indringende tegenstelling is wel alleen-samen. Op de alleen-pagina een eenzame panda – meer alleen kan haast niet – met daarnaast de ‘samenprent’ met een bizar acrobatiek hoogstandje. Een olifant torst onder meer een giraffe, een nijlpaard, een schildpad, een muis, een haai en een struisvogel. Dat is het extraatje dat het boek te bieden heeft: je kunt ook nog op zoek gaan naar welke dieren er een rol in spelen.”

“En om de pret wat te verhogen, hebben beide illustratoren hun fantasie ruimschoots de gelegenheid gegeven de dieren in allerlei onalledaagse situaties neer te zetten, al naargelang de tegenstelling daartoe uitnodigt. Inderdaad, een gewoon gek boek, waarin leuk en leerzaam samengaan.”

Over De Leespluim
De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen. Sinds augustus is de organisatie van de uitreiking van de Leespluim in handen van KIDDO, een pedagogisch vakblad voor de kinderopvang uitgegeven bij Uitgeverij SWP

Bron: Leespluim en Villa Kakelbont

Lees ook:Gewoon gek – Ingrid en Dieter Schubert
Lees ook:Maurits Muis – Dieter Schubert
Lees ook:Leespluim voor De paraplu
Lees ook:Piepkleine muis – met cd! Janis Ian
Lees ook:Ingrid & Dieter Schubert op tournee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>