De leukste kinderboekentips voor Sinterklaas!

19 november 2012 – Zie jij door de bomen de maan ook niet meer schijnen? Het lijkt elk jaar wel een beetje gekker te worden. Tientallen Sinterklaasboeken liggen je aan te staren in de winkel, honderden komen voorbij via online winkels. Succes met kiezen!

Zoveel keuze, om gek van te worden. Welke steken er nu met kop en mijter bovenuit? Welke kan je misschien beter in het schap laten staan? Ik ga je proberen te helpen, ben ik ook een soort van hulppietje.

In de loop van de komende weken geef ik van een aantal van onderstaande boeken nog een uitgebreidere boekbeschrijving. Dan voeg ik de links toe in dit bericht. Wel zo makkelijk voor als je meer informatie wilt.

Schoenboekjes (leuk geprijsd tot €10,-)

Vanaf drie jaar

  • Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek – verschillende auteurs, onder andere Annie M.G. Schmidt. Een bonte verzameling van verhalen en versjes met Sinterklaas in de hoofdrol. Veel bekende kinderboekfiguren als Jip en Janneke, Jubelientje en Merel.
  • Jip en Janneke December – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westerdorp. Een verzameling winterverhaaltjes. Vijf gaan er over Sinterklaas, drie over kerst, twee over de jaarwisseling en een speelt in het nieuwe jaar.
  • Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas – Marjet Huiberts (tekst) en Sieb Posthuma (ill). Terwijl Aadje Piraatje de wereldzeeën bevaart, komt er een bijzondere boot voorbij: de stoomboot van Sinterklaas.
  • De kleren van Sinterklaas - Paul Biegel en Sanne te Loo. Anouk weet het zeker: Sinterklaas komt bij haar logeren! Zijn kleren liggen in de logeerkamer en waar zijn kleren zijn, daar is Sinterklaas. Alleen op school gelooft niemand haar. Anouk begint ook te twijfelen, maar dat blijkt gelukkig nergens voor nodig! De kleren van Sinterklaas is het Lemniscaat-prentenboek van de maand en daarom tijdelijk slechts €10,-.

Pakjesavondboeken (normale prijs)

Vanaf drie jaar

  • Sinterklaas – Charlotte Dematons. Betoverend mooi, geen tekst, alleen kijken, kijken kijken. Ogen tekort kom je. Met veel leuke en grappige details. Afbeelding boek zie bovenaan.
  • Dag Sinterklaas – Hugo Matthijsen. Voorleesverhalen over het dagelijkse leven van Sinterklaas en Zwarte Piet tijdens de dagen net voor en tijdens pakjesavond.
  • Elmo en het geheim van Sinterklaas – Rick de Haas. Elmo helpt Sinterklaas om zijn stoomboot een paar dagen te verstoppen.
  • De nieuwe Sint - Mathilde Stein (tekst) en Martijn van der Linden (ill). Sinterklaas krijgt een brief waarin staat dat hij te oud is om te werken en dat hij wordt vervangen. Daar laat Sinterklaas het gelukkig niet bij zitten.
  • Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer) Dit leuke boek geeft zinnige, grappige en onverwachte antwoorden op alle mogelijke vragen die kinderen maar kunnen hebben over Sint, piet, zijn paard, pepernoten, Spanje, roe, mandarijntjes, zijn ring, zijn boek en ga maar door.
  • Het grote Sinterklaas versjes en verhalenboek – Harmen van Straaten. Een rijk geïllustreerd voorleesboek om helemaal in de stemming te komen voor Sinterklaas. Met ontroerende, spannende en vrolijke verhalen en alle bekende sinterklaasliedjes.

Vanaf zes jaar

  • Wie klopt daar - Bart Moeyaert. Eigentijdse versie van het Sinterklaasverhaal. Er komt geen mijter aan te pas maar dit is wel waar het feest echt om draait.
  • Bennie Stout – naar de gelijknamige film van Johan Nijenhuis. Over een ondeugende jongen tijdens de Sinterklaastijd. Maar is hij echt zo stout of doet hij alsof?

Sinterklaasboeken met CD

  • Zachtjes gaan de paardenvoetjes – Noëlle Smit (illustraties) en Ageeth de Haan (zang). Twintig sinterklaasliedjes voorzien van kleurrijke humoristische tafereeltjes.
  • Nog 13 nachtjes wakker liggen – Erik van Os en Elle van Lieshout (tekst) en Gitte Spee (ill). In dit boek komt het hele Sinterklaasverhaal aan bod, de reis naar Nederland, schoen zetten, hulpsinterklazen en aftellen naar vijf december. De cd bevat elf swingende Sinterklaasliedjes.
  •  Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout. Twaalf bekende Sinterklaasliedjes zijn het uitgangspunt van een sfeervol en lief beeldverhaal. Zie hieronder ‘de titelzong’ en laat je meevoeren in de prachtige illustraties.

Als hier niet tussenzit wat je zoekt, dat kan, er is nog zoveel meer, dan kan je het nog eens proberen bij kinderboekenpraatjes.

Lees ook:Het grote Sinterklaas versjes en verhalen boek
Lees ook:Tip van de week: Het grote Sinterklaas versjes en verhalen boek
Lees ook:De kleren van Sinterklaas
Lees ook:De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel
Lees ook:Nijntje zingt voor Sinterklaas – Dick Bruna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>