Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2012 met Vals!

11 april 2012 – Dat is goed nieuws. Vandaag vond in het AFAS Circustheater te Scheveningen de Dag van de Jonge Jury plaats. Meer dan 7000 Jonge Juryleden brachten hun stem uit op hun favoriete jeugdboek. De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012 is Mel Wallis de Vries met Vals!

Maar voordat deze spannende ontknoping plaatsvond, was er van alles te doen. Interviews met Bibi Dumon Tak (Amerikaanse prijs gewonnen met boek Soldaat Wojtek), Marion van de Coolwijk (van het genomineerde boek Tafel 7:3 cola) en nog veel meer jeugdboekenschrijvers.
Ook kon je schrijf- en tekenworkshops volgen. De durfals gingen voor de workshop freerunning. Dat is een manier om jezelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek in de stad te verplaatsen door tegen een muur omhoog te lopen, over muurtjes te klimmen, salto’s en backflips.  En natuurlijk kon je je favoriete boeken kopen en laten signeren door je lievelingsschrijvers.

En de winnaar is…….
Rond half drie was het dan echt zover, de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury met Sef. Hij is een Nederlandse rapper uit Amsterdam. Zijn lyrics zijn bijna kunstwerkjes te noemen, hij weet op een originele manier te spelen met taal.
De prijs ging naar Mel Wallis de Vries voor haar boek Vals. Bijzonder dat aanwezig kon zijn om de prijs zelf in ontvangst te nemen. Ze staat namelijk op het punt te bevallen.

Bron: website De Jonge Jury

Lees ook:Schuld van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2017
Lees ook:Prijs van de Jonge Jury 2012 maakt nominaties bekend
Lees ook:Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2017 bekend
Lees ook:Leestips De Jonge Jury 2017
Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>