Jeugdauteurs op Manuscripta

ManuscriptaOp 4, 5 en 6 september opent Nederland feestelijk zijn boekenseizoen met de beurs Manuscripta. Ook enkele jeugdauteurs zijn hier aanwezig om hun nieuwe boeken te presenteren.

De Grote Jongerenliteratuurprijs
Manuscripta is de feestelijke opening van het boekenseizoen bij onze noorderburen. In het eerste weekend van september presenteren meer dan honderd Nederlandse uitgevers de nieuwe titels van het komende seizoen. In de Westergasfabriek in Amsterdam zijn er boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, exclusieve previews van boekverfilmingen en bijzondere buitenacts.
Dit jaar wordt het logo gepresenteerd én de longlist voor de allereerste editie van de nieuwe boekenprijs voor jongeren: de Grote Jongerenliteratuurprijs. Er hoort een feestelijke verloting bij: docenten Nederlands in de bovenbouw maken kans op een boekenpakket met jongerenliteratuur.

Het Kinderpodium
Ook voor het jonge publiek zelf zijn er activiteiten gepland. Francine Oomen vertelt op zondag over Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) – het dertiende boek in de bekende reeks. Koos Meinderts leest voor uit Het regent zonlicht, waarvoor Annette Fienieg eerst illustraties maakte en hij pas daarna de tekst schreef. Dieter en Ingrid Schubert zijn er met hun nieuwste boek, De paraplu. ´Stand-up´-verteller Wijnand Stomp schreef nieuwe avonturen met de komische slechterik Anansi, de spin.
Dit en meer, allemaal op het Kinderpodium, waar ook optredens zijn van onder anderen Jaap Robben, Hieke van der Werff, Hermine Landvreugd, Robert Wolfe en Betty Sluyzer.
Het volledige programma is te vinden op de website.

[Bron: Villakakelbont - Leesplein - Manuscripta]

Lees ook:Ga jij deze feestelijke opening bezoeken?
Lees ook:Manuscripta 6 en 7 september!
Lees ook:Manuscripta was een groot feest
Lees ook:Manuscripta dit jaar drie dagen
Lees ook:Kinderboekwinkel Amsterdam 40 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>