Waarom? De grote kinderencyclopedie

WaaromNiet alleen educatief, maar ook prachtig vormgegeven. Dat is het boek Waarom? De grote kinderencyclopdie. Voor maar 15 euro geeft het “duidelijke antwoorden op vragen van kinderen”.

De voorkant van het boek maakt je meteen nieuwsgierig; een prachtig groot vraagteken siert de cover. Wanneer je door het boek begint te bladeren ontdek je al snel dat het is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. De zes delen van het boek zijn: De ruimte, de aarde, leven, geschiedenis, wetenschap, en je lichaam.

De vragen die in elk deel worden gesteld variëren. De eerste vraag is bijvoorbeeld: Hoeveel sterren zijn er? Het boek eindigt daarentegen met de vraag: Waarom nies ik? Er zit een handig register achterin het boek die je helpt “te vinden wat je in het boek zoekt”.

Het boek bevat ook mooie, duidelijke en grote afbeeldingen om te antwoorden op de vragen bij te staan. Planeten en sterren kunnen zo van heel dichtbij worden bekeken en ook het menselijk lichaam is op groot formaat te zien. Bij ieder onderwerp in het boek staan ook drie vragen; dit is een “snelle quiz” waarmee kinderen kunnen worden getest op hun kennis.

Titel: Waarom? De grote kinderencyclopedie
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401422796
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Lees ook:Waarom? De grote dierenencyclopedie
Lees ook:Sterren & planeten – Mack
Lees ook:Hoe komt dat? 101 vragen en antwoorden voor kinderen van 5 tot 8 jaar – Catherine Ripley
Lees ook:Wauw, zit dat zo?
Lees ook:De Dinosaurussen. Mijn grote vraag- en antwoordboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>