Vera maakt Kamelenpoep en zoete egels, hmmmm

Koken met Vera is een prachtig en origineel kookboek van Marjolein Bastin. Je kent het vast wel van de verhaaltjes in de Libelle (ik las die vroeger altijd en vond ze echt geweldig). Nu kun je de avonturen met Vera en haar vriendjes beleven in dit kookboek en ze maken samen echt overheerlijke gerechten.

In Koken met Vera staan 40 recepten; van zoete koekjes en cakejes tot gezonde gerechten en toetjes. Veel variatie aan recepten dus! Samen met Vera, het kind en natuurlijk een volwassene (ouderlijk toezicht en hulp is wel nodig) kun je de lekkerste en soms ook de grappigste recepten klaarmaken, zoals kamelenpoep (chocolade koekjes met walnoten, rozijnen, cornflakes en kokos) en zoete egels (halve peren met geschaafde amandelen en krenten).

Vera en haar vriendjes vertellen in dialogen hoe de recepten klaargemaakt moeten worden en bij elk recept staat natuurlijk een lijstje met benodigheden.

Voordat je aan de slag kunt gaan met de recepten worden Vera en haar vriendjes voorgesteld. Voor de kleine is het natuurlijk leuk om eerst even kennis te maken met alle dieren uit het kookboek.

Wat erg leuk is aan Koken met Vera is dat er andere recepten in staan zoals bijvoorbeeld het maken van jam en pindakaas en hoe je kruiden kunt drogen en limonade moet maken. Daarnaast is het kookboek ook uitermate geschikt voor lekkere recepten voor in de maand december; Marsepeinen sneeuwballetjes, kerstkoekjes en oliebollen.

Kortom: volop kookvariatie met dit schitterende en schattige boek waar je samen met Vera en haar vriendjes de lekkerste gerechten kunt bereiden. Een echte aanrader!


Lees ook:Lekker koken met Vera de Muis
Lees ook:Mijn eerste kookboek
Lees ook:Kinderkookboek – Lekker & gezond
Lees ook:Het grote kluitman kinderkookboek
Lees ook:Lekker opscheppen! (Kookboek voor kinderen) – Karin Luiten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vera maakt Kamelenpoep en zoete egels, hmmmm

  1. Pingback: Lekker koken met Vera de Muis | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>