Klassieker: Aan de kant, ik ben je oma niet! – Bette Westera

De klassieker Aan de kant, ik ben je oma niet! van Bette Westera en Sylvia Weve is door Uitgeverij Gottmer vanwege de Kinderboekenweek in prijs verlaagd: van 22,95 euro naar slechts 9,95 euro!

Het grappige voorleesboek Aan de kant, ik ben je oma niet! – winnaar van het Gouden Penseel in 2013 – vertelt over de bewoners van een verzorgingstehuis, die – en dat vergeten kinderen nog wel eens – ooit ook jong zijn geweest en een heel leven achter zich hebben.

Bette Westera portretteert elk van de 12 bewoners in twee verzen: een over hoe hij of zij vroeger was en een over nu. Duidelijk wordt dat ze allemaal zo hun eigenaardigheden hebben, want een vos verliest misschien wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Zo slaapt meneer Van Dam, die vroeger dakloos was, niet in zijn bed maar tussen de violen. En mevrouw De Vries haalt gevaarlijke capriolen uit op de ladder omdat ze vroeger acrobate was.

Titel: Aan de kant, ik ben je oma niet!
Auteur: Bette Westera
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025750756
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen – Bette Westera
Lees ook:Waar was Bas? – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Aap Beer Zebra – Bette Westera & Henriette Boerendans
Lees ook:Klassieker: Oma’s rommelkamer – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Alle hens aan dek – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>