De wraak van de jakjongen – Guy Didelez

De wraak van de jakjongenWanneer de Chinees-Vlaamse Xilian dertien wordt, geeft haar vader haar een brief. Die is opgesteld in een onleesbaar pictogrammenschrift en werd door haar moeder kort voor haar dood geschreven.

Xilian wil naar het geboortedorp van haar moeder in China om daar iemand te vinden die de brief kan vertalen. Pas op haar vijftiende stemt papa toe om de gevaarlijke paardentocht hoog in de besneeuwde bergen te ondernemen.

Bij aankomst in China blijkt hun gids plots overleden. Zijn plaats wordt ingenomen door een zeer onheilspellende man die dingen over Xilian weet die niemand kan weten…

Voor De wraak van de jakjongen ontving Guy Didelez de beurs Literaire Fictie van Sabam. De commissie bestaande uit Hilde Vandermeeren, Wally De Doncker, Pieter-Jan Verachtert en Sabine De Vos was onder de indruk van het manuscript, het palmares en de schrijfstijl van de auteur.

Titel: De wraak van de jakjongen
Auteur: Guy Didelez
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461317452
Voor Young Adults.

Lees ook:Bewerkte klassiekers zijn waardevol
Lees ook:Bologna ontdekt Kaatje Vermeire
Lees ook:Omdat ik niet wou kussen – Guy Didelez & Hatice Ava
Lees ook:Schimmen uit de vergeetput – Guy Didelez & Patrick Bernauw
Lees ook:Leugens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>