Vals – Mel Wallis de Vries

Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje, één voor één verdwijnen ze…

Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, verandert bezorgdheid in angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Waarom genomineerd?
Het is vlot en spannend geschreven en zal veel puberende meisjes aanspreken. Heerlijk zijn de vele dialogen die over alledaagse (school-)zaken gaan. Ook hebben de vier meisjes heel verschillende karakters waardoor je je als lezer altijd wel met een van de vier kunt identificeren. Grappig bedacht is dat het verhaal uit vier delen bestaat. In ieder deel is een van de vier meisjes de verteller.

Wat vinden anderen van Vals
‘IJzingwekkende thriller van ‘de Nicci French van de jeugdliteratuur’.’  Verder lofuitingen als ijzingwekkend spannend tot de allerlaatste bladzijde, gruwelijk! en Mel Wallis de Vries laat je sidderen!’ Een ander boek van Mel Wallis de Vries heet ‘Verstrikt’.

Titel: Vals
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De Fontein
Vanaf ongeveer veertien jaar

Waar koop jij meestal kinderboeken?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Vals
Lees ook:Uitgespeeld; Verblind; Buiten zinnen; Waanzin – Mel Wallis de Vries
Lees ook:Kil – Mel Wallis de Vries
Lees ook:Met de dood op de hielen
Lees ook:Shock – Mel Wallis de Vries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>