Bakersprookjes – Loïs Eijgenraam

BakersprookjesBakersprookjes van Loïs Eijgenraam bevat sprookjes om voor te lezen of te vertellen aan peuters en kleuters en daarnaast ook achtergrondinformatie over het belang van deze sprookjes.

Peuters en kleuters genieten van herhalen en herhaling. Alles nóg een keer doen, nóg een keer horen, beleven. Bakersprookjes bevat bekende en onbekende verhalen waarin herhaling centraal staat. Herhaling waar een jong kind zo’n behoefte aan heeft.

In het tweede deel van het boek schrijft Loïs Eijgenraam voor ouders, opvoeders, vakkrachten en vertellers over de waarde van de herhaalverhaaltjes. Ze legt uit hoe je er naar wens een spel van kunt maken, op schoot of op tafel, en ze komt met suggesties hoe bakersprookjes voor taalzwakke kinderen of NT2 ( kinderen met Nederlands als tweede taal) ingezet kunnen worden om de woordenschat uit te breiden.

Alle kinderen kunnen ‘taalplezier’ beleven bij het luisteren naar bakersprookjes door het klankenspel, het voorlezen of het vertellen. Ze bewegen mee met het verhaal en de ritmes. Jong en oud beleeft samen plezier aan deze leescultuur. En zoals Albert Einstein zei: ‘Als u wilt dat kinderen intelligent worden, lees ze dan sprookjes voor. En als u wilt dat ze intelligenter worden, lees dan nog meer sprookjes voor.’

Titel: Bakersprookjes
Auteur: Loïs Eijgenraam
Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060388280
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Mijn mooiste sprookjes in vertelplaten – Gebroeders Grimm & Yayo Kawamura
Lees ook:De leukste sprookjes voor jongens & De mooiste sprookjes voor meisjes van Grimm en Andersen
Lees ook:Werk in uitvoering – Joachim Krause
Lees ook:Wondere sprookjesschat – Mary Hoffman
Lees ook:De sprookjesverteller: Sprookjes van Andersen – Thé Tjong-Khing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>