Ik ben iemand/niemand – Guy Didelez & Lieven De Pril

Ik ben iemand niemandArmoede zit in Vlaanderen (en Nederland) vaak verborgen achter anonieme gevels. Toch is het een harde realiteit voor een op de tien gezinnen. Ik ben iemand/niemand is het unieke en waargebeurde verhaal van Emilie en haar gezin.

Zij slaagt erin om alles, van bij haar geboorte tot vandaag, neer te laten schrijven in een roman over haar leven. Ze heeft het over haar turbulente schoolcarrière, haar wilde uitgaansperiode en over haar liefdes. Maar vooral vertelt ze over een leven in armoede in onze welvaartsmaatschappij.

Met Ik ben iemand/niemand werden de auteurs en hoofdpersonages uitgenodigd op het koninklijk paleis. Na het lezen van het boek was koningin Mathilde zo onder de indruk dat ze graag een gesprek had over dit levensverhaal en over verborgen armoede in het algemeen.

Titel: Ik ben iemand/niemand
Auteur: Guy Didelez & Lieven De Pril
Uitgeverij: SU Books
ISBN: 9789002264726
Voor Young Adults.

Lees ook:Aap & Mol in het paleis (Gouden Boekje) – Gitte Spee
Lees ook:Koningin Nijntje – Dick Bruna
Lees ook:Lara – Inez van Loon
Lees ook:Keteltje en de superstrik – Jeska Verstegen
Lees ook:Levana (The Lunar Chronicles 3,5) – Marissa Meyer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>