Een vampier met kwade vlekken – Daiënne Merkies

Het eerste deel over Jonas, Een vampier van niks, won in 2014 de Hotze de Roosprijs en nu is er een nieuw deel van Daiënne Merkies: Een vampier met kwade vlekken.

Jonas is al een poosje een echte vampier. En het is tijd geworden dat hij er ’s nachts in zijn eentje op uit gaat om mensen te bijten die buiten slapen. Maar dat is nu extra lastig, want het is winter en dan zijn er zo laat niet veel mensen buiten. Gelukkig vindt Jonas een slapende zwerver.

Maar als hij de volgende dag op school komt, reageren zijn klasgenoten vol afschuw op hem: hij heeft allemaal vlekken in zijn gezicht! Jonas’ vader is woest. Volgens hem zijn dit ‘Kwade Vlekken’ die een vampier alleen krijgt als hij een familielid bijt. Maar Jonas heeft zijn ouders en broertjes écht niet gebeten. Wat is er toch aan de hand met hem?

Titel: Een vampier met kwade vlekken
Auteur: Daiënne Merkies
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051166262
Voor kinderen vanaf 7 jaar (voorlezen) en 8 jaar (zelf lezen).

Lees ook:Een vampier van niks wint de Hotze de Roos prijs 2014
Lees ook:Vlad Vampier wil geen bloed – Reine De Pelseneer
Lees ook:Bijt!
Lees ook:Hoe je op vampiers jaagt – Pete Johnson
Lees ook:Alles begon – Jonas Boets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>