Sterrenwachter – Mark Haayema

Hoe maak je van een steen een fonkelende ster? Je leest erover in het prentenboek Sterrenwachter van Mark Haayema met prachtige illustraties van Harmen van Straaten.

Sterrenwachter is een grappig, ontroerend en hartverwarmend verhaal over zelf doen, sterren en koppige stenen. Sterrenwachters zijn eigenaardige wezens die ervoor zorgen dat de sterren aan de hemel gloeien. Niemand heeft ze ooit gezien, tot nu…

Vandaag is een bijzondere dag voor sterrenwachter Muk, want hij is jarig. De zon is nog niet verdwenen of Muk staat al te stuiteren van ongeduld. Zijn vader heeft een mooi ingepakte doos in z’n handen, met daarin een grijze steen.

Deze steen zal zijn eigen ster moeten worden, die morgen aan de hemel zal fonkelen. Maar hoe werkt dat? Hoe wordt een simpele steen, een ster?

Tg. Winterberg speelt in het seizoen 2015-2016 deze poppenvoorstelling door heel Nederland. Sterrenwachter is een voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar over proberen, vallen, opstaan, na-apen, volhouden, totdat: het lukt.

De voorstelling wordt gespeeld in de yurt-tent, een intieme plek waar je vlak bij de speler en poppen zit, om zo met Muk op avontuur te gaan en samen languit op je rug naar de sterrenhemel te kijken. Sterrenwachter gaat op 23 september 2015 in de Krakeling te Amsterdam in première.

Als het bijna avond is
en de zon is uitgeschenen,
als het buiten pikkedonker wordt
en de lichtjes zijn verdwenen,
dan staan er ergens heel ver weg,
voorbij de dwergplaneten,
eigenaardige wezentjes op
die sterrenwachters heten.

Titel: Sterrenwachter
Auteur: Mark Haayema
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051164466
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Meneertje Meer – Mark Haayema
Lees ook:De overkant – Mark Haayema
Lees ook:Kwijt – Mark Haayema
Lees ook:Mijn steen – Elvis Peeters
Lees ook:Joep! – Mark Haayema

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>