De mooiste kindergedichten – Annie M.G. Schmidt

Van Hendrik Haan tot Sebastiaan – de mooiste kindergedichten van Annie M.G. Schmidt zijn nu verschenen in een prachtige cadeau-editie met Gouden Penseel bekroonde illustraties van Sieb Posthuma. 

Nu dit najaar de musical over Annie M.G. Schmidt in de theaters te zien is, zullen nog meer mensen haar ongeëvenaarde kindergedichten willen lezen. Met haar verfrissende gebrek aan respect voor allerlei regels en fatsoen, zorgde ze voor een ware revolutie in de (kinder)literatuur: ‘Ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag!’

Schmidt maakt als geen ander plezier met taal en rijm, op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. ‘Drie ouwe ottertjes’, ‘Het fluitketeltje’, ‘De lapjeskat’ en ‘De wim-wam reus’ – ze zijn klassiek, maar zouden gister geschreven kunnen zijn.

Sieb Posthuma liet zich door de versjes inspireren tot misschien wel zijn mooiste boek: Een vijver vol inkt. Het werd bekroond met het Gouden Penseel (Posthuma’s tweede). Uit die bundel zijn de allermooiste gedichten en illustraties gekozen.

Titel: De mooiste kindergedichten
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045121338
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:De nieuwste digitale Kinderboeken op een rijtje
Lees ook:De geit van dokter Sanders – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Gouden Penseel 2009 voor Sieb Posthuma
Lees ook:De leeuw is los! – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Allemaal sprookjes – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>