Zwarte Piet in 7 dagen – Maria van Donkelaar, Martine van Rooijen, Wendy Panders

zwarte piet in 7 dagenVoor je jezelf Piet mag noemen, is er eerst heel wat te leren. En dan pas mag je met de Stoomboot mee.

Boekbeschrijving
Het is november. In het paleis van Sinterklaas zijn de Pieten hard aan het werk. Ze pakken cadeautjes in, poetsen de staf en oefenen op het dak… Eén Pietje ziet een beetje op tegen al dat werk: Piko. Hij is nieuw en heeft maar zeven dagen de tijd om een echte Piet te worden. Want alleen dan mag hij met de stoomboot mee. Zal hem dat lukken? Dit wordt nog wel even spannend hoor.

Zwarte Piet in 7 dagen laat zien hoe moeilijk het is om een echte Piet te worden. Maar dat niet alleen: kinderen leren samen met Piko het paleis van Sinterklaas kennen. En dat alles op rijm. Want ook dat hoort bij de sint!

Prachtig gedicht!
Elke dag leert Piko iets. De illustraties zijn steeds zwart wit met een of twee steunkleuren. Er is veel te zien, zoals je ook zou verwachten. Pietjes door elkaar, die doet dat, daar loopt er een te eten, te slapen, veel te ontdekken. En veel te benoemen. De teksten zijn prachtig in abcb rijm gezet. Dat leest voor als een dolle. En gelukkig zijn de rijmpjes niet op ‘sinterklaasrijmniveau’.

Voorproefje
Op de website van uitgeverij ‘De Vier Windstreken’, dat is de uitgever van dit boek, kan je vast wat pagina’s inzien.

Vier WindstrekenTitel: Zwarte Piet in 7 dagen
Auteur: Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen
Illustraties: Wendy Panders
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163308
Vanaf ongeveer drie a vier jaar

Lees ook:De leukste Sinterklaas boeken
Lees ook:Dikkie Dik viert Sinterklaas
Lees ook:Kleine Ezel en Sinterklaas
Lees ook:Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)
Lees ook:Papperdidas en het speelgoed van de Sint – Kristien Dieltiens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>