Elmer en het deuntje – David McKee

Elmer is een reeks van David McKee met vriendelijke, herkenbare thema’s voor jonge kinderen en aansprekende, kleurrijke illustraties. Het nieuwste deel, Elmer en het deuntje, werd wederom vertaald door Rindert Kromhout.

Tijdens Elmers ochtendwandeling hoort hij zijn vriendin Roosje een aanstekelijk deuntje neuriën. Voor Elmer het in de gaten heeft, neuriet hij hetzelfde deuntje. Ook Leeuw, Nijlpaard en Krokodil herkennen het en al snel zingt de hele jungle mee.

Maar dan krijgt niemand het deuntje meer uit zijn hoofd. Gelukkig heeft Elmer een geweldig plan: samen zingen ze “Lang zal hij leven’. Zo vergeten ze het deuntje van Roosje. Een paar dagen later vinden ze dat toch wel jammer en vragen aan Elmer hoe het deuntje ook alweer ging. Elmer doet net of hij het niet meer weet, want anders begint alles weer van voren af aan.

Titel: Elmer en het deuntje
Auteur: David McKee
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000356249
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Elmer in de sneeuw – David McKee
Lees ook:Elmer en de wedstrijd – David McKee
Lees ook:Het dikke boek van Elmer – David McKee
Lees ook:Elmer en de overstroming – David McKee
Lees ook:Elmerdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>