Hendrick, de Hollandsche indiaan – Bianca Mastenbroek

Het is 1659. In het nog onontgonnen Amerika eigenen de Nederlandse pioniers onder leiding van directeur-generaal Peter Stuyvesant zich steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners.

De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegezogen in de strijd tussen de barbaarse Esopus-indianen en de vrome Hollanders. Of zijn het zijn eigen landgenoten die barbaars zijn? Hendrick wordt gevangengenomen door de gehate vijand: de wilden. Maar hoe langer Hendrick zich onder hen bevindt, hoe meer hij zijn beeld moet bijstellen.

Het zijn geen barbaren, maar vredelievende mensen met een rijke cultuur. Langzaam maar zeker maakt hij zich hun gebruiken eigen. Hij verandert van een blanke die de wilden haat, naar een wilde die de blanken niet vertrouwt. Hij zet alles op alles om zijn nieuwe volk te redden, maar de vrede lijkt heel ver weg…

Hendrick, de Hollandsche indiaan is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In deze historische Young Adult vertelt Bianca Mastenbroek (Eindhoven) een schrijnend verhaal over de botsing tussen twee culturen en de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift.

Titel: Hendrick, de Hollandsche indiaan
Auteur: Bianca Mastenbroek
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051166279
Voor Young Adults.

Lees ook:Walvisvaarders – Bianca Mastenbroek
Lees ook:Duivelmaeker – Bianca Mastenbroek
Lees ook:De Gehoornden – Bianca Mastenbroek
Lees ook:Nynke Klompmakers ‘Indiaan’ in première
Lees ook:Kleine Indiaan – Quentin Gréban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>