Oorlogswinter Filmeditie

Speciaal naar aanleiding van de film, die afgelopen maandagavond in premiere ging, is er ook een filmeditie van Oorlogswinter van oud-politicus Jan Terlouw verschenen.

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt door een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de vijftienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Michiel moet uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassen man zijn eigen beslissingen nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen…

Dit bekende verhaal van de klassieker Oorlogswinter van Jan Terlouw is verfilmd en is vanaf 27 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Vanaf 3 december wordt de film in de bioscopen van Vlaanderen vertoond. Een speciale filmeditie van dit beroemde boek mag natuurlijk niet ontbreken! Een bijzondere uitgave met veel filmbeelden en foto’s van de set.

Leeftijdsadvies: 10+
Aantal pagina’s: 172
Reeds verschenen

Lees ook:
- Overhandiging 1e exemplaar filmeditie Oorlogswinter aan Terlouw
- Oorlogswinter in première in Amsterdam

Bekijk ook de trailer van Oorlogswinter.

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

Lees ook:Trailer: Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter in première in Amsterdam
Lees ook:Oorlogswinter beste Nederlandse film
Lees ook:Geef Mij Maar Een Boek: Oorlogswinter
Lees ook:Platina voor Oorlogswinter

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Oorlogswinter Filmeditie

  1. sander

    wat is de spannenste blz vna het boek???

      /   Reply  / 
  2. Isa

    ik heb geen idee heb t boek nie gelezen,als je t boek leest weet je t ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>