Dulle Griet – Geert De Kockere

Dulle Griet is een prentenboek van Geert De Kockere en Carll Cneut dat is gebaseerd op het schilderij “Dulle Griet” van Pieter Bruegel (Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen). Het bevat de thema’s stout zijn, boos zijn, trouwen en hel.

Greetje was een heel lief kind. Een kind om te knuffelen en op te eten. Tot ze oud genoeg was om stout te worden. Vanaf toen deed ze alles wat niet mocht. Ze vloekte en tierde, ze stampte en klopte. Greetje werd Griet en nog later Dulle Griet. Het gevolg was dat niemand met haar wou trouwen. “Loop naar de hel,” zeiden ze. Dat maakte Griet nog bozer. Op een dag besloot ze om op zoek te gaan naar de hel. Ze wou de duivel ten huwelijk vragen…

Het eerste boek in een reeks van uitgaven, waarbij oude meesterwerken met moderne ogen worden bekeken. De auteur ziet er een nieuw verhaal in, de illustrator vult dit aan met nieuwe tekeningen. Op die manier ontstaat er een boeiende confrontatie tussen oud en nieuw.

Titel: Dulle Griet
Auteur: Geert De Kockere
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462912182
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:We liefden nog lang en gelukkig – Geert De Kockere
Lees ook:Er is iets aan de kip met je hand – Geert De Kockere
Lees ook:Eefje Donkerblauw + DVD – Geert De Kockere
Lees ook:63e Kinderboekenweek van start
Lees ook:Zij de cobra? Wij de adder! – Geert-Jan Roebers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>