Stefs Grote Neuzenboek – Stef den Ridder & Anneke Groen

Stefs Grote Neuzenboek is een lees- en kijkboek 0ver neuzen, ruiken en geuren in de dierenwereld met mooie illustraties van Stef den Ridder. Aan de hand van herkenbare en wonderlijke dieren ontdekken kinderen van alles over de anatomie en de functies van de neus, geursporen, lokken, verleiden en verjagen. 

Hoe komt het dat de wolf en de beer een kadaver van kilometers afstand kunnen ruiken? Waarom verspreidt de bunzing een enorme stank? En wist je dat bevers een lekker luchtje gebruiken om hun gebied af te bakenen? Zo lekker, dat het in parfums is verwerkt. Je kunt het in dit boek zelf ruiken.

Veel dieren vertrouwen op hun neus: op zoek naar voedsel, bij het verkennen van het terrein of het vinden van een partner. Geursporen helpen hen erbij. In dit boek ontmoeten kinderen vanaf 6 jaar de vos, de das, de adder en de kraai en heel veel andere dieren van over de hele wereld. Ze ontdekken hoe ze ruiken en hoe ze hun neus gebruiken; hoe ze lokken, verleiden en verjagen.

Kinderen leren door het lezen van dit boek bekende en wonderbaarlijke dieren kennen en alles over neuzen, ruiken en geuren. De thema’s in het boek zijn ruiken en ademen, ontwikkeling van de neus, voedsel zoeken, opsporen en verjagen, herkennen en verleiden, neuzen: soorten en maten, geurige spreekwoorden. Met een bijzondere geur in het boek!

Titel: Stefs Grote Neuzenboek
Auteur: Stef den Ridder & Anneke Groen
Uitgeverij: KNNV
ISBN: 9789050115995
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:De allerbeste neuzen, oren, ogen – Helen Rundgren
Lees ook:Compost – Ben Raskin
Lees ook:Zoom in op dieren – Gonzague Lacombe
Lees ook:Weet jij wat je eet?
Lees ook:Superslimme dieren – Jan Paul Schutten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>