Lizzy leert zwemmen – Brigitte Minne

De eerste keer het water in… Dit is best wel spannend voor een kind. Leren zwemmen, leren duiken, je kunnen redden als je eens in het water valt. In Brigitte Minne’s boekje Lizzy leert zwemmen herkennen kinderen zich in de gevoelens van Lizzy.

Konijn Lizzy en papa gaan samen naar zee. Lizzy vindt het heerlijk om zandkastelen te bouwen en te dansen op het strand. De dolfijnen applaudisseren en willen dat ze dichterbij komt. Lizzy gaat een eindje het water in, maar ze geraakt niet tot bij de dolfijnen. Wat jammer!

Lizzy kan namelijk nog niet zwemmen. Papa belooft om Lizzy te leren zwemmen in het zwembad. Dat is best moeilijk. Wanneer Lizzy kan zwemmen, mag ze terug naar zee om samen met de dolfijnen te zwemmen. Een mooi verhaal voor jonge kinderen over je angst overwinnen met illustraties van Kasing Lung.

Titel: Lizzy leert zwemmen
Auteur: Brigitte Minne
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462910041
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Lizzy leert fietsen – Brigitte Minne
Lees ook:Het geheim van de flamingo (Lizzy 6) – Suzanne Buis
Lees ook:Sofie en de dolfijnen – Edward van de Vendel
Lees ook:Gelukkige VADERdag, Silvie – Brigitte Minne
Lees ook:Dromen van dolfijnen – Ginny Rorby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>