Meneer René – Leo Timmers

Stel je toch eens voor; alles wat je tekent wordt echt. Dat gebeurt bij Meneer René. Eerst een appel, dan een auto, een eigen cruise-ship, zelfs een vliegtuig. Meneer René blijft schilderen, er is nog zoveel wat hij wil….

De hond Meneer René schildert zo goed dat zijn schilderijen echt lijken. Toch koopt niemand ze. René heeft honger. Als de schilderijen dan opeens echt worden, kan hij alles krijgen wat hij wil door het maar te schilderen.
Hij schildert blij al zijn wensen, die ook steeds groter worden. Totdat Roos, een konijn, bij hem aanbelt, omdat ze een schilderij van hem wil kopen. Maar een schilderij maken kan hij niet meer. Wat nu? Meneer Rene bedenkt een slim plan en ontdekt zo wat hij het aller-, allerliefste wil.

Een eigenzinnig, kleurrijk, humoristisch prentenboek met soms twee paginagrote prenten. Er is veel te ontdekken, zoals een ontmoeting tussen twee roodborstjes, die pagina’s verder een wonderlijke afloop heeft.

Meneer René staat in de Prentenboek Top Tien van de de Nationale Voorleesdagen 2012.

Titel: meneer René
Auteur en illustratie: Leo Timmers
vanaf vier jaar

Lees ook:De grote opdracht
Lees ook:Meneer Haas en mevrouw Beer krijgen bezoek
Lees ook:De appel van Magritte – Klaas Verplancke
Lees ook:De gouden lijst – Rindert Kromhout
Lees ook:Leespluim maart 2015: Meneer Tijger wordt wild – Peter Brown

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>