Ik ben de beste – Lucy Cousins

Hond rent harder dan Mol. Hij zwemt beter dan Egel. En hij is veel groter dan Lieveheersbeestje! Gewoon overal de beste in! Maar is het allemaal wel zo eerlijk? Zijn vriendjes worden er een beetje verdrietig van. De hoogst tijd voor een tegenaanval.

De woorden: ‘Ik ben de beste’ worden steeds maar door Hond uitgesproken. Helemaal niet leuk voor zijn vrienden. Vooral omdat hij steeds appels met peren vergelijkt. Bijvoorbeeld ‘Ik kan veel beter zwemmen dan Ezel.’ of ‘Ik kan veel beter graven dan Gans.’ Ja, dat snappen wij ook! Honds vrienden worden er dus ook een beetje verdrietig van. Daarom zetten ze de tegenaanval in. Lucy Cousins is vooral bekend door haar serie boeken over Muis. De prenten beslaan allemaal twee pagina’s en spatten van de bladzijde af zodat het een feest is om het boek te bekijken en voor te lezen.

Ik ben de beste staat in de Prentenboek Top Tien van de de Nationale Voorleesdagen 2012.

Titel: Ik ben de beste
Auteur en illustratie: Lucy Cousins
vanaf vier jaar

Lees ook:Spelletjesdag met Muis (Een Hoe is dat?-boek) – Lucy Cousins
Lees ook:Het allerleukste voorleesboek van Muis – Lucy Cousins
Lees ook:Muis houdt van dieren – Lucy Cousins
Lees ook:Muis maakt muziek – Lucy Cousins
Lees ook:De graafmachine van Muis – Lucy Cousins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>