Mama kwijt! Chris Haughton

Dit superleuke peuterboek is Prentenboek van het Jaar 2012. Het kleine uiltje slaapt lekker warm tegen mama aan op een tak. Tot hij tuimelt en…. uit zijn nest valt.

‘Ik ben mama kwijt,’ piept kleine uil.
Gelukkig helpt Eekhoorn hem wel even. Dat valt niet mee. De aanwijzingen van het uiltje zijn beperkt en dus komen ze enkele malen terecht bij een verkeerde mama.  Gelukkig komt het toch allemaal goed en heeft mama voor iedereen die geholpen heeft wat lekkers. Er is een verrassend einde  maar dat mag je zelf uitvinden.

Het is prachtig geïllustreerd en leest heerlijk voor. Lekker grote prenten, niet teveel tekst. Reken er maar op dat je hem vaak voor mag lezen! Het is Chris Haughton zijn debuut, dus hou deze Ier in de gaten.

Liever digitaal?
Het is ook als app op de i phone en i pad te krijgen. Je helpt de kleine uil om zijn mama te zoeken en geniet van de vrolijke animatie. Het verhaal wordt verteld door Maureen du Toit, je kan het dus niet voorlezen. De app is verkrijgbaar in de appstore.

Mama kwijt is Prentenboek van het jaar van de de Nationale Voorleesdagen 2012.

Titel: Mama kwijt!
Auteur en illustrator: Chris  Haughton
Vanaf vier jaar

Lees ook:Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton
Lees ook:Welterusten allemaal – Chris Haughton
Lees ook:Welterusten allemaal (kartonboekje) – Chris Haughton
Lees ook:Stoute hond – Chris Haughton
Lees ook:Slaap lekker, Uiltje – Stephanie Shaw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>