Waantje krijgt de knarser – Caroline Ligthart

Caroline Ligthart heeft een bijzonder kinderboek geschreven over kanker: Waantje krijgt de knarser. Het is niet alleen een boek voor kinderen met kanker, maar eigenlijk voor alle kinderen, omdat iedereen er op de een of andere manier mee te maken heeft. En het boek gaat niet alleen over ziek zijn, maar ook over allerlei andere zaken uit een kinderleven.

Waantje woont op de horizon, tussen de Horizonnetjes. Met haar verrekijker houdt ze hen in de gaten. Ze voorkomt veel ongelukken met haar Meteen-Helpen-Bij-Domme-Dingen-koffertje.

Maar als Waantje plotseling de knarser krijgt, worden de rollen omgedraaid en gaan de Horizonnetjes voor haar zorgen. Misschien kan Rader iets uitvinden zodat Waantje zich wat minder ziek voelt, of moet er een Vergeethut gebouwd worden?

Dan vinden de Horizonnetjes een gigantische niet-machine. Als je in zijn bek gilt wat je niet wilt, gebeurt het ook niet! Maar werkt die niet-machine wel? En dan is er nog iets. Geen Horizonnetje heeft gerekend op de komst van Afval, het jongetje dat het liefst stookt en pest. Hij schopt alles in de war…

Lees hier een fragment uit Waantje krijgt de knarser.

Titel: Waantje krijgt de knarser
Auteur: Caroline Ligthart
Uitgeverij: Vrije Uitgevers
ISBN: 9789082335811
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Blijf met je poten van mijn goud
Lees ook:Titans – Victoria Scott
Lees ook:Het Boekendagboek – Caroline Cracco
Lees ook:Waarom bijt de hond mijn sloffen kapot?
Lees ook:Toen de vogels kwamen – Marijn Backer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>