Lizzy leert fietsen – Brigitte Minne

Is jouw kindje ook zover dat hij of zij zelf wil kunnen fietsen? Lizzy in het boekje Lizzy leert fietsen van Brigitte Minne wil maar al te graag leren fietsen!

Na de balletles fietst Lizzy met papa naar huis. Ze is jaloers op haar balletvrienden die zelf fietsen. Oma verft papa’s kinderfiets in een leuke kleur. Lizzy is blij met haar eigen fiets. Dan ziet ze dat haar vrienden zonder zijwieltjes fietsen.

Papa koopt een helm in Lizzy’s lievelingskleur. ‘Ik ga lekker fietsen, ik ga lekker fietsen!’ juicht Lizzy. Ze zet haar helm op en danst om de blinkende fiets heen.

Dat wil ze ook! Papa haalt de wieltjes eraf. Lizzy ontdekt dat fietsen niet zo gemakkelijk is. Blijven oefenen, moedigt papa haar aan! Lizzy leert steeds nieuwe dingen, met de steun van papa.

Titel: Lizzy leert fietsen
Auteur: Brigitte Minne
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462910416
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Lizzy leert zwemmen – Brigitte Minne
Lees ook:Kaatje op de fiets – Liesbet Slegers
Lees ook:Gelukkige VADERdag, Silvie – Brigitte Minne
Lees ook:Heksenfee – Brigitte Minne
Lees ook:Juf Jet is top! – Brigitte Minne

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lizzy leert fietsen – Brigitte Minne

  1. Julie

    Fijn boek om te gebruiken in de kleuterklas. De prenten zijn uniek getekend maar niet al te vrolijk. Het verhaal is simpel met simpel taalgebruik. Het speelt zich af binnen de leefwereld van elk kind. Zeker een aanrader.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>