Negende auteursontmoeting in Antwerpen

Op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 februari 2011 vindt in Antwerpen de internationale ontmoeting voor auteurs, illustratoren, vertalers en specialisten van kinder- en jeugdliteratuur uit Nederland, Fryslân, Vlaanderen en Duitsland plaats.

Programma

Deze drielandenconferentie, die eerder in Hasselt, Leeuwarden en Lingen plaatsvond en waarvan zich nu de negende editie aankondigt, richt zich tot auteurs, illustratoren en vertalers, maar ook tot uitgevers, recensenten, specialisten en studenten.
Er wordt momenteel druk gewerkt aan het programma, dat rond het centrale thema van het kindbeeld in de jeugdliteratuur wordt opgebouwd. Er worden lezingen en panelgesprekken gepland, maar ook workshops en interviews. Uiteraard zullen er ook informelere gelegenheden zijn om met elkaar in contact te komen en van gedachten te wisselen.
De voertaal is afwisselend Nederlands en Duits en van alle lezingen zullen steeds vertalingen voorzien zijn.
Donderdag 24 februari zullen verschillende auteurs Antwerpse scholen bezoeken. Donderdagavond gaat de conferentie officieel van start met een openingsavond die voor een breed publiek openstaat.

Samenwerking
Deze ontmoeting is het resultaat van een samenwerking tussen IBBY-Nederland, IBBY-Vlaanderen en de Friedrich Bödecker Kreis. Voor de editie van 2011 engageren ook de Universiteit van Antwerpen en het Vlaams Fonds voor de Letteren zich.
Inschrijven is nog niet mogelijk, maar noteer alvast de datum in uw agenda!

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Schrijversdag
Lees ook:Studiedag Onderzoekers Jeugdliteratuur
Lees ook:Studiedag Onderzoekers Jeugdliteratuur
Lees ook:Jeugdboekenweek
Lees ook:Schrijver zkt. lezer / lezer zkt. schrijver thema Middag van het Kinderboek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>