Hotze de Roosprijs voor Ellen Stoop

Vandaag is tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt de winnaar van de Hotze de Roosprijs bekendgemaakt. Ellen Stoop kreeg deze prijs voor haar boek Jade bijna 11.

De Hotze de Roos Prijs wordt uitgereikt aan een schrijver die zijn of haar eerste boek publiceerde. De prijs is genoemd naar de bekende Zaanse schrijver van de Kameleon-boeken.

Het verhaal van Ellen Stoop gaat over Jade. Ze heeft een moeder die twee keer gescheiden is en nu een nieuwe relatie opbouwt met Pieter. En een vader die samenwoont met Esther en dan ook nog haar halfzus Maxime en halfbroer Jasper (met twee verschillende vaders). Jade heeft het gevoel dat er voor haar geen plaats meer is. Bovendien laat haar beste vriendin Floortje haar vallen voor Milou, een nieuw meisje in de klas, dus bij wie kan ze nu nog terecht?

Eerdere winnaars van de Hotze de Roosprijs waren Maren Stoffels met haar boek Dreadlocks en Lippenstift (2007), Janneke Schotveld met Villa Fien (2008) en Manon Sikkel met Is liefde besmettelijk? door Izzy Love (2009).

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Stemmen voor de Hotze de Roos Prijs
Lees ook:Shortlist Hotze de Roosprijs 2009
Lees ook:Hajo Visscher wint Hotze de Roosprijs 2017
Lees ook:Manon Sikkel wint de Hotze de Roosprijs
Lees ook:Nominaties Hotze de Roosprijs 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>