BoekStart voor peuters

BoekStart, de Nederlandse tegenhanger van Boekbaby’s, krijgt een vervolg: BoekStart voor peuters.

Er valt heel wat te halen …
BoekStart is de Nederlandse tegenhanger van Boekbaby’s. Het project brengt baby´s en hun ouders via de gemeente en het consultatiebureau in contact met de babyvriendelijke bibliotheek. Daar ligt een koffertje klaar met een babyboekje en een cd als de baby (gratis) lid wordt. Zo worden ouders gestimuleerd om hun kroost al van op heel jonge leeftijd van boekjes te laten proeven. BoekStart vormt de letterlijke start van de doorlopende leeslijn.
Na het succes van het project voor baby’s krijgt het nu een vervolg voor peuters. Samen met de Kinderopvang wil de bibliotheek dat programma realiseren. BoekStart voor peuters biedt bijvoorbeeld materialen en themakisten, maar er zijn ook workshops op maat voor pedagogische medewerkers die zo hun boekenkennis kunnen vergroten.
Op 16 juni verzorgen Adriaan Langendonk, Marijke Bos, Julienne van den Heuvel en Lea Kessels de workshop ‘Er valt heel wat te halen in de BoekStart-bibliotheek’, tijdens het Landelijk Congres Harmonisatie Voorschoolse Voorzieningen.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Babyboeken geven kinderen voorsprong
Lees ook:Website BoekStart online
Lees ook:Een goede (boeken)start voor je kleine met BoekStart
Lees ook:Verkiezing BoekStart Babyboekje 2016
Lees ook:Hoogste tijd om te gaan voorlezen, ik mag het BoekStartkoffertje ophalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>