Geen Oscar voor Oorlogswinter

oorlogswinter_afficheOorlogswinter heeft gisteren helaas geen oscar in de wacht gesleept. De film haalde wel de shortlist van negen films die naar de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film dongen. Maar in de definitieve lijst van vijf nominaties die voor een Oscar in aanmerking komen, is Oorlogswinter niet uitgekozen.

Wel komt de film uit in de Amerikaanse bioscopen. Distributeur Sony Pictures Classics heeft de rechten op de film van regisseur Martin Koolhoven aangekocht. Eerder werden de rechten al aan een aantal andere landen verkocht.

Oorlogswinter is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw en vertelt hoe Michiel in de laatste, ijskoude winter van Wereldoorlog II betrokken raakt bij het verzet.
Dit soort aangrijpend drama is bij het Amerikaanse publiek altijd zeer geliefd“, aldus Sony Pictures Classics. De Engelse titel van de film is Winter in wartime. In Nederland lokte de film al 850.000 mensen naar de zalen.

Lees ook:Oorlogswinter komt uit in de VS
Lees ook:Trailer: Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter beste Nederlandse film
Lees ook:Oorlogswinter op shortlist Oscars
Lees ook:Oorlogswinter gaat voor een Oscar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>