Oorlogswinter komt uit in de VS

oorlogswinter_afficheDe Nederlandse film Oorlogswinter komt ook uit in Amerikaanse bioscopen. Distributeur Sony Pictures Classics heeft de rechten op de film van regisseur Martin Koolhoven aangekocht. Vanmiddag wordt bekendgemaakt of de film kans maakt op een Oscar.

IJskoud
Het is nog niet duidelijk wanneer Oorlogswinter in de VS uitkomt in de zalen. Eerder werden de rechten al aan een aantal andere landen verkocht. Oorlogswinter is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw en vertelt hoe Michiel in de laatste, ijskoude winter van Wereldoorlog II betrokken raakt bij het verzet.

Winter in wartime
In Nederland lokte de film al 850.000 mensen naar de zalen. Vanmiddag wordt bekendgemaakt of de film ook kans maakt op een Oscar. Oorlogswinter is een van de negen films die meedingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar er vallen nog vier films af. De vijf blijvers worden deze namiddag bekendgemaakt.
Dit soort aangrijpend drama is bij het Amerikaanse publiek altijd zeer geliefd“, aldus Sony Pictures Classics. De Engelse titel van de film is Winter in wartime.

Lees ook:Geen Oscar voor Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter gaat voor een Oscar
Lees ook:Oorlogswinter beste Nederlandse film
Lees ook:Oorlogswinter op shortlist Oscars
Lees ook:Oorlogswinter opnieuw genomineerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>