Kolletje wint Kinderboekwinkelprijs

Winnaar van de Kinderboekwinkelprijs én van de Publieksprijs 2009 is Kolletje – Het grote verhalenboek van Pieter Feller en Natascha Stenvert.

Toverkleuter
Sinds 1993 bekronen de gezamenlijke kinderboekwinkels een boek dat naar hun mening ten onrechte niet in de prijzen viel bij de veel aandacht trekkende Griffels: De Kinderboekwinkelprijs. Dit jaar gaat die prijs naar Kolletje – Het grote verhalenboek van Pieter Feller en Natascha Stenvert.
Pieter Feller is de bedenker van Kolletje, de eigenwijze toverkleuter die met haar toversokken aan elke situatie naar haar hand kan zetten. Maar hij schreef nog veel meer boeken, bijvoorbeeld over Matser en opa.

Slaapkamernachtdieren
Op de tweede plaats staat Slaapkamernachtdieren van Loes Riphagen en op de derde plaats Prinsenleven van Corien Botman.
Dit jaar was voor het eerst ook een publieksprijs verbonden aan de Kinderboekwinkelprijs. De Kinderboekwinkels nodigde iedereen uit de tien genomineerde boeken te bekijken en te lezen en daarna door te geven welk boek de Kinderboekwinkel-Publieksprijs 2009 moet winnen en waarom. Vrijdag 20 november vindt de uitreiking van de Kinderboekwinkelprijs plaats in Dordrecht, georganiseerd door Kinderboekwinkel De Giraf.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Publieksprijs Kinderboekwinkels
Lees ook:Een jaar lang toveren met Kolletje & Dirk – Pieter Feller & Natascha Stenvert
Lees ook:Kolletje & Dirk: Lentekriebels – Pieter Feller & Natascha Stenvert
Lees ook:Kolletje & Dirk: Gruwelijk eng! – Pieter Feller & Natascha Stenvert
Lees ook:Kolletje & Dirk: Herfstbeesten – Pieter Feller & Natascha Stenvert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>