Op de bres voor Leeskraam

Het Nederlandse literair tijdschrift Leeskraam zal op 1 januari 2010 ophouden met verschijnen wegens te weinig abonnees. Jeugdbibliothecarissen willen het tijdschrift behouden zien. Leeskraam gaat over boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Protest aangetekend
Het Landelijk Vakberaad Jeugdbibliotheekwerk kreeg in maart 2009 bericht dat het tijdschrift Leeskraam, uitgegeven door NBD Biblion, per 1 januari 2010 wordt opgeheven. Het roept nu met een brief aan alle bibliotheken op het tijdschrift te redden.
Het vakberaad jeugd heeft meteen protest aangetekend bij Henk Das, directeur van NBD Biblion. Helaas heeft dit niet mogen baten. NBD Biblion blijft bij het besluit om het tijdschrift Leeskraam, als zelfstandige uitgave, te stoppen. Als reden wordt aangevoerd dat er onvoldoende abonnees zijn om het tijdschrift kostendekkend uit te geven. De brief van NBD Biblion is geplaatst op de site van het Landelijk Vakberaad Jeugdbibliotheekwerk.

Leeskraam redden
Bastienne Eijssens-Schoondermark, voorzitter Landelijk Vakberaad Jeugdbibliotheekwerk Nederland: “Hier kunnen wij als jeugdbibliothecarissen van Nederland en België natuurlijk wat tegen doen: als we er met elkaar voor kunnen zorgen dat het aantal abonnementen in de komende periode stijgt, kunnen we Leeskraam redden! Elke bibliotheekvestiging heeft vast wel één of meerdere abonnementen voor de klanten in de bibliotheek, maar als vakliteratuur is dit tijdschrift natuurlijk onmisbaar voor jezelf en je collega’s, dus neem een extra abonnement. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor 35 euro heb je al een jaarabonnement. Het moet mogelijk zijn om op deze manier met elkaar het tijdschrift Leeskraam als zelfstandige uitgave in de lucht te houden!

[Bron: Leesplein, villakakelbont]

Lees ook:Laatste leeskraam
Lees ook:Tijdschrift Hoi!
Lees ook:Leespluim november voor Paul Biegel
Lees ook:Leespluim voor Quentin Gréban
Lees ook:Jip en Janneke krijgen eigen tijdschrift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>