Alles over de Belgische Jeugdboekenweek

Zojuist is het kinderluik van de website over de Jeugdboekenweek 2009 (Belgie) online gegaan. Je vindt er onder andere alle informatie over Het Grote Kinderboekenfeest op 15 maart.

Kinderboekenfeest
De Jeugdboekenweek 2009 vindt plaats van 15 tot 29 maart. Dit jaar is het thema fantasie, met als slogan Achter de spiegel. Op zondag 15 maart 2009 start de Jeugdboekenweek met Het Grote Kinderboekenfeest voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het feest vindt plaats in Antwerpen en speelt zich af in de Permekebibliotheek, op het De Coninckplein en op een aantal boeiende plekken in de omliggende multiculturele buurt.

Alles is gratis
Alle informatie over het feest staat nu online op de site van de Jeugdboekenweek. Het feest is gratis toegankelijk, maar voor de meeste activiteiten moet je wel reserveren. Dat kan vanaf 23 februari, van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 16 uur op het nummer +32.3.201.00.31.

Programma
Voor elke leeftijdsgroep zijn er aangepaste activiteiten die allemaal van ver of nabij met lezen of boeken te maken hebben. Je kunt er natuurlijk je favoriete auteur of illustrator ontmoeten, workshops meemaken of naar theatervoorstellingen gaan kijken en naar concerten gaan luisteren. Er zijn wel drie tentoonstellingen van illustraties. De Antwerpse stadsdichter Joke van Leeuwen is er ook. En verder nog een Boekenbeestenbus, rondleidingen door Antwerpen Averechts, een draaimolen, een cyberhelling en een Vergeten prinsessen-parcours. Voor al wie in 2009 zeven jaar wordt, ligt er ook nog een verrassing klaar.

Website
Op de website van de Jeugboekenweek kan je alle info over het feest nog eens nalezen. Je vindt er bovendien tal van spelletjes, een boekenquiz, leestips en boekenweetjes. Neem gauw een kijkje en ontdek het wonderlijke land achter de spiegel!

[Bron: Stichting Lezen]

Lees ook:Jeugdboekenfeest: nu inschrijven!
Lees ook:Vlaamse Jeugdboekenweek
Lees ook:Recht op boeken!
Lees ook:Jeugdboekenweek
Lees ook:Start Jeugdboekenweek België 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>