Trailer: Oorlogswinter

Gebaseerd op het beroemde boek van Jan Terlouw, de 14-jarige Michiel raakt in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het verzet.

Het is de ijskoude winter van 1944-1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, neemt Michiel eindelijk serieus. Wanneer de overval wordt verraden, moet Michiel uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Dat oorlog misschien spannend lijkt, maar vooral ook gruwelijk is. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen.

Ik vind toch wel dat de Nederlandse filmindustrie erop vooruit gaat! De laatste jaren verschijnen er steeds betere films in de bioscoop, die ook daadwerkelijk een verhaal vertellen.
Oorlogswinter lijkt mij een zeer mooie aangrijpende film. Hoe denk jij hierover?

Lees ook:
-
Overhandiging 1e exemplaar filmeditie Oorlogswinter aan Terlouw
- Oorlogswinter in première in Amsterdam
- Filmeditie Oorlogswinter

Lees ook:Oorlogswinter Filmeditie
Lees ook:Oorlogswinter in première in Amsterdam
Lees ook:Geef Mij Maar Een Boek: Oorlogswinter
Lees ook:Geen Oscar voor Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter komt uit in de VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>