Kinderfonds MAMAS brengt gratis kinderboekje Thijs en Thandi uit

“Hij is opeens iets rustiger in het vragen naar cadeautjes”, zegt presentatrice Nance lachend over haar 8-jarige zoon Robin. Ze lazen samen het kinderboekje Thijs en Thandi van Kinderfonds MAMAS, dat nu gratis te bestellen is.

Kinderfonds MAMAS steunt lokale vrouwen in Zuid-Afrika – de MAMAS – die daar zorgen voor de allerarmste en meest kwetsbare kinderen. “Het was een eyeopener voor hem om te zien dat kinderen in Zuid-Afrika al blij zijn met een zelfgebouwde speelgoedauto.”

Het leven in Zuid-Afrika
In het boekje gaat de Nederlandse Thijs een nachtje logeren bij het Zuid-Afrikaanse meisje Thandi. Hij gaat met haar naar school, eet met haar mee en mag met het speelgoed van haar broertjes spelen. Zo leert hij over hoe kinderen op het platteland van Zuid-Afrika leven. Het boekje is te bestellen via de website van Kinderfonds MAMAS, dat met Thijs & Thandi nieuwe donateurs werft.

Nance, al jaren enthousiast ambassadeur van Kinderfonds MAMAS, raadt het boekje iedereen aan. “Ik zeg wel eens tegen Robin ‘in Afrika hebben ze dit allemaal niet’ maar uiteindelijk is dat toch moeilijk uit te leggen. Het boekje laat goed zien wat het verschil is tussen het leven daar en hier. Ik heb het met Robin gelezen, en zag daarna dat – zeker zo rond de feestdagen – een beetje de hebzucht ervan af ging. Hij is toch wat rustiger in het vragen naar cadeaus.”

Leuk detail: de directeur van Kinderfonds MAMAS schreef en tekende het boekje zelf! Als vader én opa verzint hij al jaren verhalen voor zijn (klein)kinderen. Voor het eerst is één van zijn verhalen nu in boekvorm verschenen.

MAMA POWER werkt
“Het was fijn om het boekje samen met Robin te lezen, we hebben er een gezellig moment van gemaakt”, vertelt Nance. “Ik ben me er op dat soort momenten maar al te goed van bewust dat het ontzettend waardevol is je kind onbezorgd te kunnen laten opgroeien. Veel moeders in Zuid-Afrika kunnen hun kind dat niet bieden. Gelukkig zijn er de MAMAS die de allerarmste kinderen met heel veel liefde dagelijkse zorg bieden. Ik ben er zelf geweest en heb met eigen ogen gezien dat wat de MAMAS doen, écht zoden aan de dijk zet. MAMA POWER werkt!”

Bestellen? Ga naar www.kinderfondsMAMAS.nl/boekje

Lees ook:Ruby Rood
Lees ook:Zus voor een nacht
Lees ook:Ik ben een lelijk beest – Julia Donaldson
Lees ook:Ruby Rood is een roman over een onmogelijke liefde
Lees ook:Klassieker: Robin en God – Sjoerd Kuyper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>