Hajo Visscher wint Hotze de Roosprijs 2017

Vandaag op 21 mei 2017 werd op de Zaanse Schans, tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt, de Hotze de Roosprijs 2017 uitgereikt. De winnaar van de Zaanse Kinderjury en de felbegeerde geldprijs van 4500 euro is Hajo Visscher met zijn boek Verdronken geheimen.

Leerlingen uit groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen zijn de afgelopen maanden flink in de boeken gedoken. Uit dertien titels hebben ze onlangs drie favorieten gekozen voor de Hotze de Roosprijs, een prijs die Zaanstad jaarlijks uitreikt aan de beste debuterende kinderboekenschrijver.

Niet voor softies! van Tonja Elbers (Kluitman), Missie: Red de dieren van Lian Kandelaar (KNNV) en Verdronken geheimen van Hajo Visscher (Clavis) waren de drie kanshebbers en Hajo Visscher mocht uiteindelijk op het podium de prijs in ontvangst nemen uit handen van Burgemeester Vreeman.

De Hotze de Roosprijs wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de auteur van de bekende kinderboekenserie De Kameleon: Hotze de Roos. Deze beroemde schrijver woonde en werkte in Krommenie. Molen De Woudaap, gelegen aan de Nauernasche Vaart, was een grote inspiratiebron voor De Roos. Zijn eerste boek verscheen in 1948; in totaal schreef hij zestig delen van de populaire reeks.

Lees ook:Verdronken geheimen – Hajo Visscher
Lees ook:Manon Sikkel wint de Hotze de Roosprijs
Lees ook:Nominaties Hotze de Roosprijs 2009
Lees ook:Hotze de Roosprijs voor Ellen Stoop
Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>