Leespluim maart 2015: Meneer Tijger wordt wild – Peter Brown

De KIDDO Leespluim van maart 2015 gaat naar Meneer Tijger wordt wild van Peter Brown. Het boek kwam uit in juni 2014 bij Uitgeverij Gottmer.

‘Iedereen vond dat alles precies was zoals het moest zijn. Iedereen.
Behalve meneer Tijger.’

In een grauwe, saaie stad vol nette, rustige dieren is meneer Tijger de enige die niet gelukkig is. Hij wil iets anders. Hij wil op vier poten lopen in plaats van op twee. En hij wil ook dat keurige, stijve pak niet meer aan.

Tot ieders ontzetting besluit meneer Tijger om wild te worden en naar de wildernis te vertrekken. Daar is hij wel gelukkig, maar ook eenzaam. Als hij uiteindelijk besluit terug te gaan naar de stad, blijkt zijn actie navolging te hebben gekregen!

“Peter Brown, de schrijver en tekenaar, vindt dat iedereen af en toe een beetje wild moet zijn,” aldus de jury van de Leespluim. “Hij maakt dat met dit mooie prentenboek geloofwaardig,” concludeert de jury dan ook.

“De ingehouden kleuren en de keurige rijen huizen met hun nette bewoners zorgen ervoor dat de oranje meneer Tijger goed uit de verf komt. Je begrijpt dan ook waarom meneer Tijger wel eens wat anders wil en dat hij blijkbaar door zijn extreme gedrag de anderen iets heeft laten zien waar ze eigenlijk ook wel behoefte aan hebben.”

“Meneer Tijger en zijn stadgenoten overtuigen!” vindt de jury. Hieronder kun je een filmpje bekijken waarin Peter Brown vertelt over zijn boek Mr. Tiger goes wild in het Engels. Edward van de Vendel vertaalde het boek naar het Nederlands.

Titel: Meneer Tijger wordt wild
Auteur: Peter Brown
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025757724
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Tijger – Barbara de Wolf
Lees ook:Meneer Macaroni gaat picknicken – Max Velthuijs & Jocelyn Wild
Lees ook:Wild storm – Jennifer Brown
Lees ook:Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger – Janosch
Lees ook:Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>