Nijntje verkrijgbaar in streektalen

17_miffy_at_the_zoo_Bez_nl_Achterhoek.inddDe streektalen in Nederland staan erg onder druk. Kinderen spreken nog amper de dialecten en streektalen uit hun omgeving. Daarom wordt Nijntje al enkele jaren ingezet om kleintjes kennis te laten maken met de taal uit hun streek. Er zijn inmiddels al boekjes van Nijntje in het Twents, Achterhoeks, Brabants, Maastrichts, Gronings, Drents, Fries, Zeeuws, en Haags.

Ondertussen zijn er al meer dan 100.000 streektaal Nijntjes verkocht en deze winter komen er nog meer nieuwe vertalingen aan: Utrechts, Westfries en Papiaments. Er zijn zelfs twee vertalingen van Nijntje in het Latijn, bijvoorbeeld Miffa ad mare. Op de site van uitgeverij Bornmeer vind je alle verschillende Nijntjes in streektalen.Nijntje Lovink

Afgelopen zaterdag werd de tweede vertaling van Nijntje in het Achterhoeks gepresenteerd bij Boekhandel Lovink in Lochem. Na Opa en Oma Pluus is er nu ook Nijntje in ‘n Dierntuin. In dit boekje gaat Nijntje samen met vader Pluis met de trein naar de dierentuin. In de dierentuin ziet Nijntje een ‘kangoeroe, met in eur boek een zak. Door zat eur kleine kindje in, lekker op zien gemak.’

Titel: Nijntje in ‘n Dierntuin
Auteur: Dick Bruna & Arie Ribbers
Uitgeverij: Bornmeer
ISBN: 9789056153403
Voor peuters en kleuters uit de Achterhoek.

Lees ook:Zomerse verhalen Nijntjes avonturen groot en klein
Lees ook:Nijntjes avonturen groot en klein – Dick Bruna
Lees ook:Nijntjes avonturen – Dick Bruna
Lees ook:Nijntje de kunstenaar – Dick Bruna
Lees ook:Boris op het ijs. Nijntjes avonturen groot en klein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>