Boekstart Babyboekje van het jaar 2013 is …. Nijntje en de wilde dieren

4 juni 2013 – Op 27 mei heeft juryvoorzitter Julienne van den Heuvel bekendgemaakt dat nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna (Mercis Publishing) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013.

Deze nieuwe boekenprijs bekroont boeken voor de allerjongsten, nul tot een, anderhalf jaar. Marja Kerkhof, directeur van Mercis, nam de prijs in ontvangst.

Wereldrecord voorlezen aan baby’s
Op 26 juni zal Ruben Nicolai (ambassadeur van het jaar van het voorlezen 2013) van  het winnende boekje voorlezen aan honderd baby’s tegelijk in de Bibliotheek Utrecht, om daarmee een wereldrecord voorlezen aan baby’s te vestigen.

Het boek van Dick Bruna kreeg de meeste stemmen van het publiek. Van 20 februari tot en met 15 mei kon er gestemd worden op vijf boeken die door een jury waren geselecteerd.

Feestelijke uitreiking
Tijdens de uitreiking, gepresenteerd door Volkskrant recensent Pjotr van Lenteren, werden alle genodigden geïnformeerd over het belang van voorlezen aan baby’s. Na voordrachten van Gerlien van Dalen – directeur Stichting Lezen – en Eppo van Nispen – directeur Stichting CPNB – kondigde juryvoorzitter Julienne van den Heuvel de winnaar aan. De jury is blij met deze publiekskeuze omdat een klassieker als nijntje velen aanspreekt; jonge kinderen én hun ouders en grootouders.

Bron: Website Boekstart

Lees ook:En het BoekStart Babyboekje van het jaar 2013 wordt…….
Lees ook:Dick Bruna’s nijntje wordt 55 jaar!
Lees ook:Nijntje zet haar schoen – Dick Bruna
Lees ook:Dick Bruna: 120 boeken
Lees ook:60 jaar Nijntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>