Hutten bouwen – Jo Schofield & Fiona Danks

Jo Schofield en Fiona Danks hebben een missie: het inspireren van kinderen, jonge mensen en gezinnen om meer tijd buiten door te brengen. In de natuur zijn er tal van mogelijkheden voor spel, plezier, fantasie en onderzoek. Dit boek staat vol met voorbeelden.

Buiten kun je met het huttenbouwen vaardigheden leren voor het leven: vertrouwd raken met aarde, grond, geur, stekels, levende en dode takken, de bescherming die een bladerdek geeft, planten, diertjes, risico’s inschatten, leren bouwen, leren opnieuw beginnen…

Door onze kinderen spelenderwijs ruimte te bieden om in de natuur te zijn, leren ze naast de technologie die in hun leven is, om een gezonde verbinding op te bouwen met onze (kwetsbare) ecosystemen, waarvan onze toekomst afhankelijk is.

Titel: Hutten bouwen
Auteur: Jo Schofield & Fiona Danks
Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060388211
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Het strandboek – Fiona Danks & Jo Schofield
Lees ook:Dit ben ik! Fiona Rempt
Lees ook:Ontdek de natuur
Lees ook:Naar buiten – Maria Ana Peixe Dias & Inês Teixeira Do Rosário
Lees ook:Een jaartje natuur – Kay Maguire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>