De 100 & Dag 21 – Kass Morgan

De 100 is het eerste en Dag 21 het tweede deel van een tweeluik dat is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie die in 2014 en 2015 op de Amerikaanse tv te zien was. Wanneer de serie in Nederland wordt uitgezonden is nog onzeker, maar de boeken zijn in ieder geval al wel verkrijgbaar in het Nederlands.

Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft.

Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde ooit weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er zo snel mogelijk een beslissing genomen worden voordat het te laat is.

De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

In het vervolgboek, Dag 21, zijn de 100 jeugdgevangenen inmiddels 21 dagen op de Aarde, maar hun nieuwe leven is allesbehalve gemakkelijk. De voorraad eten en medicijnen raakt op, net nu een aantal van hen mysterieuze ziekteverschijnselen begint te vertonen.

Daarbij lijkt er een verrader in hun midden te zijn, terwijl ze juist zouden moeten samenwerken om zich te verdedigen tegen de nieuwe, onbekende vijand.

In het superspannende vervolg op De 100 worden geheimen onthuld, relaties en vriendschappen op de proef gesteld en wordt alles waar de lezer in geloofde op zijn kop gezet. De ex-gedetineerden moeten proberen te overleven op de enige manier die ze kunnen bedenken: samen.

Titel: De 100
Auteur: Kass Morgan
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679694
Voor Young Adults.

Titel: Dag 21
Auteur: Kass Morgan
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679793
Voor Young Adults.

Lees ook:Rebel (De 100 4) – Kass Morgan
Lees ook:Het Boekendagboek – Caroline Cracco
Lees ook:Codenaam Coco – Carmen Reid
Lees ook:IKO (The Lunar Chronicles 7) – Marissa Meyer
Lees ook:Nieuwe uitgave: De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>