Recensie: Dikkie Dik Dierendokter – Jet Boeke

Dierendokter is het nieuwste deel in de reeks boeken over Dikkie Dik van Jet Boeke. Dit kartonboek valt meteen op door de grote, vrolijke pleister die op de cover is bevestigd met klittenband en die vastzit aan een oranje koordje, zodat hij niet kwijtraakt.

Dikkie Dik ligt lekker in zijn mand te slapen als hij wakker wordt van een geluid. Beer is uit de mand gevallen! Zijn poot is stuk. Dikkie Dik denkt dat hij vast pijn heeft en daarom plakt hij een pleister op de poot van Beer. En dat is ook het moment dat je kind(eren) zélf de pleister op de poot van Beer kan plakken! Er zit namelijk een stuk klittenband op de plek waar Beer zijn poot zeer heeft gedaan en de pleister op de voorkant van het boek kan je loshalen en vervolgens op de poot van Beer plakken. Zo wordt het naast een voorleesboek ook meteen een doeboek voor je kind(eren) en creër je meteen interactie door voor actie te zorgen.

Op de linkerpagina staat het koffertje met EHBO-spullen. Hier zou je als (groot)ouder, verzorger of docent iets meer over kunnen vertellen als je dat graag wilt. Dikkie Dik legt Beer op de pagina erna terug in de mand, zodat Beer lekker uit kan rusten. Hij stopt de pleisters vervolgens allemaal terug in het koffertje. Hij heeft de smaak te pakken en gaat nu op pad als dierendokter! Dikkie Dik neemt het hengsel van het koffertje in zijn bek en wandelt met het koffertje door de deur naar buiten. Buiten zit Mauw, de kat. Ze is verdrietig omdat ze iets te enthousiast met haar knuffel heeft gespeeld. Zijn oor is nu gebroken… Dikkie Dik weet er wel raad mee: hij plakt er een pleister op.

Vervolgens hoort Dikkie Dik iemand gillen. Het is Poes Muis. Ze wilde een bij pakken, maar die werd boos op haar en prikte haar in haar staart. Dat doet heel erg zeer. Maar gelukkig is Dikkie Dik er om er een pleister op te plakken. Daarna komt Dikkie Dik bij Rover en Sokjes uit, die met de bal aan het spelen zijn. Maar Rover haakt met zijn lange nagels achter de bal en maakt hem kapot! ‘PFFF!’ doet de bal; hij loopt leeg. Maar Dierendokter Dikkie Dik plakt er snel een pleister op, zodat Rover en Sokjes weer verder kunnen spelen. En dan is er nog Vlekje, die een peer op haar kop heeft gekregen… Nu heeft ze een grote bult, maar met een pleister erop van Dikkie Dik gaat het al snel beter!

Op de laatste bladzijden is Dikkie Dik weer thuis bij Beer. Hij heeft ontzettend veel gewandeld en nu doet zijn pootje zeer. Wat nu? Beer ligt lekker in de mand met zijn pleister. Het is mooi om als (voor)lezer zo betrokken te worden bij het verhaal en om samen met Dikkie Dik alle gewonde vriendjes te verzorgen. Zo leren kinderen op een leuke en vrolijke manier over het verhelpen van kleine wondjes en pijntjes. Zodoende zal het ook minder erg zijn als ze zelf een pleister op moeten, want Dikkie Dik en zijn vriendjes hebben het immers ook gehad!

De kwaliteit van de pleister en het klittenband is ook goed, zodat het boek lang mee zal gaan en er niet snel onderdelen kapot zullen worden getrokken. Het kartonboek is bovendien stevig en groot, zodat je tijdens het voorlezen samen met je kind(eren) kunt genieten van de prenten en je kind(eren) ook alle ruimte heeft om de pleister op te plakken. Ook blijkt een kinderboekenicoon als Dikkie Dik na al die jaren nog steeds niet te vervelen; samen met zijn vriendjes zorgt hij nog altijd voor nieuwe avonturen en Jet Boeke weet met dit lieve dier nog steeds nieuwe generaties kinderharten te verwarmen!

Titel: Dikkie Dik Dierendokter
Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025767655
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Dikkie Dik Lentekriebels – Jet Boeke
Lees ook:Bak de mooiste taart voor Dikkie Dik!
Lees ook:Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd – Jet Boeke
Lees ook:Dikkie Dik: Logeren bij Poes Muis – Jet Boeke
Lees ook:Dikkie Dik gaat in bad – Jet Boeke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>