Recensie: Boerderij op stelten (Lotte Wirwar 3) – Alice Pantermüller

Boerderij op stelten is het derde deel in de serie De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar van de Duitse schrijfster Alice Pantermüller. Het is het vervolg op de eerste twee delen Wat een beestenboel! en Superschapen en wilde konijnen.

In boek drie is het alweer bijna Pasen en lezen we in Lotte’s dagboek dat ze enorm uitkijkt naar de Paasvakantie. Ze had het liefst naar een eiland in de Middellandse Zee gewild, maar haar ouders hebben besloten om naar een bioboerderij in Duitsland te gaan.

Maar eerst zijn Lotte’s broertjes Jens en Simon Wirwar nog jarig. Ze krijgen een drumstel en een trombone voor hun verjaardag en Lotte en haar vader Rudi vertrekken maar snel richting school vanwege al dat verschrikkelijke lawaai.

Voor de vakantie moet Lotte echter ook nog even langs het Indische winkeltje waar haar blokfluit vandaan komt. Want hoe kan het toch dat elke keer als ze op de blokfluit speelt er de meest vreemde dingen gebeuren? Gelukkig wil haar moeder mee, want die wil nog even – zoals altijd – allerlei nutteloze spullen kopen. Ze is dan ook de verkoper’s beste klant en daarom krijgt Lotte een cd met slangenbezweerdersmuziek cadeau. Met haar blokfluit zou ze namelijk slangen kunnen bezweren, aldus de verkoper.

Voordat de familie Wirwar op weg kan gaan naar de bioboerderij, moet er nog heel wat gebeuren. Het humeur van Lotte’s vader wordt er dan ook niet beter op wanneer hij doorkrijgt dat zijn vrouw en kinderen bijna de hele inboedel mee willen nemen. Eenmaal aangekomen in Duitsland blijkt dat er heel veel te beleven valt op een bioboerderij en dat het waarschijnlijk helemaal nog niet zo’n saaie vakantie zou worden als Lotte eerst dacht.

Natuurlijk heeft Lotte ook haar blokfluit meegenomen, zodat ze een poging kan wagen om slangen te bezweren. Maar er zijn natuurlijk geen slangen in de buurt, dus probeert Lotte het met alle andere dieren die ze tegenkomt. Helaas zonder succes. Tot ze een wormpje tegenkomt in een appel! Deze worm kan ze wél bezweren; de worm begint zelfs te dansen van plezier. Lotte wil Wormpje houden en stopt hem in een bakje. Helaas overleeft het diertje dit niet en kan Lotte niet aan haar vrienden in Nederland bewijzen dat ze een dier kan bezweren.

Boerderij op stelten bevat het leukste Lotte Wirwar avontuur tot nu toe; door de verandering van plaats ontstaan er nog gekkere situaties dan voorheen en zijn de ouders van Lotte ook op hun grappigst. Lotte’s moeder Sandra verkleedt zich als bioboerin en heeft een nog grotere verzamelingswoede, ook is er een geit op de boerderij die steeds loskomt en achter je aanstormt en wordt er een heuse berg beklommen. Het gezin gaat zelfs skiën. Zoals je op de illustratie ziet is dat laatste voor Lotte een hele belevenis!

Je zult dus ongetwijfeld hardop moeten lachen om Lotte Wirwar’s gekke, nieuwe belevenissen. Daniela Kohl heeft ook ditmaal weer prachtige illustraties bij de teksten van Alice Pantermüller gemaakt, waardoor de grappige situaties alleen maar worden versterkt. Ondertussen leren kinderen ook nog veel over zaken als skiën, bergbeklimmen en wat een bioboerderij precies is.

Naast de eerste drie delen is er onlangs een nieuw boek in het Nederlands verschenen over Lotte Wirwar: Chaos op de filmset! Deze zal binnenkort ook op deze blog besproken worden.

Titel: Boerderij op stelten
Serie en deel: De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar 3
Auteur: Alice Pantermüller
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044743852
Voor meisjes tussen de 9 en 12 jaar.

Lees ook:Recensie: Wat een beestenboel! (Lotte Wirwar 1) – Alice Pantermüller
Lees ook:Recensie: Weg met die vieze stinkkaas! (Lotte Wirwar 7) – Alice Pantermüller
Lees ook:Recensie: Superschapen en wilde konijnen (Lotte Wirwar 2) – Alice Pantermüller
Lees ook:Recensie: De dolle reis door Zweden (Lotte Wirwar 6) – Alice Pantermüller
Lees ook:Recensie: Dieren in nood! (Lotte Wirwar 5) – Alice Pantermüller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>