Recensie: Fleur vlinder en haar doffe vleugel (De avonturen van de kriebelbeestjes 1) – Karin Alma

Natuur is leuk! Dat laat HappyInsect zien door middel van hun allereerste prentenboek over de avonturen van de kriebelbeestjes: Fleur vlinder en haar doffe vleugel. Het boek werd geschreven door pedagoog Karin Alma.

HappyInsect wil met het boekje kinderen tussen de 3 en 6 jaar kennis laten maken met de wondere wereld van insecten en het belang van deze kriebelbeestjes in de natuur. In het eerste deel wordt de vlinder belicht.

We maken kennis met een bijzonder bos waar een houten insectenhotel staat. Hier wonen allerlei kriebelbeestjes, waaronder Fleur vlinder. Zij groeide van een rupsje uit tot een prachtige vlinder.

Fleur vlinder is erg gesteld op haar vleugels en kijkt elke dag naar haar spiegelbeeld in het water om te kijken of haar vleugels nog wel mooi zijn. Echter, op een dag blijkt dat haar vleugels dof zijn! Fleur vlinder vliegt meteen naar één van haar vrienden in het bos, Teun de spin.

De schrijfster legt uit dat spinnen normaal gesproken vlinders op kunnen eten, maar dat Teun dit gelukkig niet doet. Samen met Teun gaat Fleur naar Wanda de rups, die de hele dag door schoenen poetst. Ze hopen dat zij kan helpen. Ondertussen vliegen er bijzondere elfjes achter Teun en Fleur aan.

Wanda heeft lavendelolie voor Fleur’s vleugels en de elfjes toveren er op los. Zou alles nu weer goed komen? Achterin het boekje staat speciaal voor ouders nog wat extra informatie over de vlinder.

HappyInsect hoopt met verhaaltjes als deze bij te dragen aan “een positieve beleving van insecten” en hoopt zo ook dat mensen het leven van insecten respecteren. Insecten zijn namelijk niet lastig, maar juist heel nuttig. Zo bestuiven vlinders bloemen en zijn ze voedsel voor andere dieren. Ze zijn dus van belang voor een goed functionerend ecosysteem.

Karin Alma heeft een bijzonder mooi en lief boekje geschreven over Fleur vlinder. Door het (voor)lezen van het boekje kun je kinderen voorbereiden op het verkennen van de natuur en het bekijken van vlinders. Daarnaast is het boekje handig vormgegeven; aan de linkerkant staat de tekst en aan de rechterkant de bijbehorende illustratie waar voor kinderen veel op te zien is.

Naast het boekje biedt HappyInsect meer producten aan; er is een Fleur vlinder knuffel verkrijgbaar op de website, een kleurtasje, verschillende insectenhotels, educatief speelgoed en educatieve kaarten.

De Fleur vlinder knuffel is een prachtige aanvulling op het boekje, omdat zo de vlinder voor het kind tot leven komt. De mooie, zachte knuffel laat perfect zien hoe een echte vlinder eruitziet. Alle informatie over Fleur vlinder en haar doffe vleugel en de producten staat op www.happyinsect.nl.

Titel: Fleur vlinder en haar doffe vleugel
Serie: De avonturen van de kriebelbeestjes 1
Auteur: Karin Alma
Uitgeverij: HappyInsect / Boekscout.nl
ISBN: 9789402220780
Voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Lees ook:Kriebelbeestjes – Petr Horáček
Lees ook:Berre gaat op berenkamp (De avonturen van Berre en Fleur 3) – Annemie Berebrouckx
Lees ook:Rosa de rozenfee en de allermooiste vlinder
Lees ook:Dit is Lila – Imme Dros
Lees ook:Werkboek Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie: Fleur vlinder en haar doffe vleugel (De avonturen van de kriebelbeestjes 1) – Karin Alma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>