Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton – Gottmer €12,95 (3+)

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe blogger zijn er een paar mooie kinderboeken uit 2014 onbesproken gebleven. Daarom tussendoor nog wat leestips die eerder dit jaar zijn verschenen, maar die het verdienen om met terugwerkende kracht alsnog in het zonnetje te worden gezet. Zoals…

 

Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton – Gottmer €12,95 (3+)

 

In Ssst! We hebben een plan gaat een troepje rovers rovers ‘s nachts op jacht. Ze proberen slapende vogels in hun netten te strikken. Zonder succes. Want telkens als ze toeslaan, vliegt de vogel op. Eigenlijk heeft het kleinste rovertje van het stel een veel beter idee, maar naar hem wil niemand luisteren.

Ssst! We hebben een plan is Haughtons derde prentenboek, die met zijn twee vorige prentenboeken Mama kwijt en Stoute hond! groot succes behaalde. Vooral Mama kwijt deed het goed, het werd in 19 landen vertaald en 9 keer bekroond. In 2012 was het in Nederland het Prentenboek van de Voorleesdagen.

Chris Haughton weet op subtiele wijze humor in zijn prentenboeken te verwerken die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Zijn illustratiestijl is stoer grafisch en door middel van kleine nuances weet hij de verschillende karakters en de knulligheid van de rovers te vangen. Het diepblauwe kleurenpalet dat overheerst, dompelt je onder in de nacht zonder dat het té donker wordt.

Een mooi prentenboek om voor te lezen dat eindigt met een knipoog. Zie het korte animatiefilmpje hieronder voor een eerste indruk: 

 

 

 

Lees ook:Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton
Lees ook:Welterusten allemaal (kartonboekje) – Chris Haughton
Lees ook:Mama kwijt! Chris Haughton
Lees ook:Welterusten allemaal – Chris Haughton
Lees ook:Stoute hond – Chris Haughton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>