Het is weer lachen, gieren en brullen met Dummie de mummie!

Dummie de mummie beleeft een nieuw spannend avontuur in het tweede deel: Dummie de mummie en de Tombe van Achnetoet.

Dummie heeft iedere keer dezelfde droom waar hij in een begrafenisstoet meeloopt op de rug van een ezel. Hij heeft niet zomaar deze droom, want Dummie heeft ontzettend veel heimwee naar zijn thuisland. Het liefst wil hij naar Egypte, naar zijn ouders, om daar het graf van zijn vader, farao Achnetoet, te zoeken. Door de verkoop van een schitterend schilderij krijgen Klaas, Goos en Dummie het voor elkaar om op reis te gaan naar Egypte. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want Dummie heeft heel wat moeten zeuren om zijn zin door te drijven. Er is namelijk een klein probleem… Dummie heeft GEEN paspoort! Dummie weet gelukkig overal raad mee, want hij weet zelfs op een heel grappige manier het ‘paspoort-probleem’ op te lossen.

Klaas heeft vliegangst en Dummie heeft nog nooit gevlogen in een ‘vliegende ezel’. Dit zorgt voor wat angstige momenten in het vliegtuig. Gelukkig komen ze veilig aan in Egypte, maar zitten helaas opgescheept met vader en zoon Grijsbergen, die er uitzien als varkens. In Egypte beleven ze spannende avonturen… ze bezoeken de pyramides en gaan op zoek naar de tombe van Achnetoet. Zullen ze deze uiteindelijk vinden?  En weten ze Dummie geheim te houden voor de familie Grijsbergen en de rest van Egypte? Je leest het allemaal in Dummie de mummie en de Tombe van Achnetoet.

Dummie zorgt voor heel wat wrijving. Heerlijk gewoon hoe Dummie doodleuk tegen Klaas ingaat en hem altijd op zijn nummertje zet of gewoon woedend wordt, Sirsar! roept en hem ‘Gemene Watje’ noemt. Dummie spreekt in gebroken Nederlands… wat Dummie nog echter als een Egyptische mummie maakt. Ik vind het ontzettend grappig hoe Dummie soms de dingen verwoord. Daarnaast doet Dummie zoveel grappige, geestige en gekke dingen, dat je constant dubbel van het lachen ligt. Maar Dummie is ook een beetje zielig… want zijn land is niet meer wat het geweest is. Dit zorgt voor enkele ontroerende momenten. De grappige illustraties die bij het verhaal zitten, zijn gemaakt door Elly Hees.

Kortom: Ik heb me kostelijk vermaakt met dit humoristische boek! TOSCA MENTEN IS DE ECHTE GRAPPENMAKERKONINGIN!


Win hier een gesigneerd exemplaar van dit boek!

[isbn]9789047512479[/isbn]

Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!
Lees ook:Dummie de mummie met Dummy’s in de bus
Lees ook:Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (Dummie de mummie 8) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Dummie de mummie 7) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de Mummie en de dans van de cobra – Tosca Menten en Elly Hees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>