Ontvoerd moet je gelezen hebben!

Ontvoerd is een heel spannend verhaal dat jou tot de laatste bladzijde in je greep houdt.

Anoek is een gewone tiener, maar ze draagt een geheim met zich mee. Wanneer ze eindelijk de moed heeft om het te vertellen, reageren haar ouders niet zoals ze verwacht. Vervolgens zijn er gebeurtenissen die het leven van haar familie en haarzelf op zijn kop zetten. Ik zal niets verklappen, maar het is zeker een aanrader voor wie van spannende boeken houdt.

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, waardoor je het boek ook een beetje educatief wordt; je krijgt een kijkje in de wereld van de politie; welke handelingen worden er verricht om een ontvoerd persoon (hopelijk) levend terug te vinden. Daarnaast worden moeilijke termen achterin in het boek uitgelegd. Tegelijkertijd kun je zien hoe een familie onderdruk komt te staan door de beslissingen die genomen moeten worden en hoe een ontvoerd persoon zich staande probeert te houden in een benarde situatie.

Het verhaal is zeer vlot geschreven en onvoorspelbaar. In sommige situaties denk je te weten wat er gaat gebeuren, maar dan blijkt het toch net even anders te zijn. Dit is verrassend.

Kortom: Ontvoerd is een spannend vlot geschreven verhaal dat je echt gelezen moet hebben! Als je dit een geweldig boek vindt, dan is het zeker een aanrader om ook Helen Vreeswijk‘s andere boeken te lezen, zoals bijvoorbeeld Chatroom, De stalker en Loverboys.


Lees ook:Hoe broedt een kip een ei uit?
Lees ook:Het geheim van de Tierelantijn – Emile Bode
Lees ook:Cito-stress, turntoestellen en afscheidsfeest
Lees ook:Het wonderlijke verhaal van Alice Toet – Patricia David
Lees ook:Wolfling op de vlucht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>